Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Beachvolejbalová elita v Ostravě zářit nebude, turnaj se v květnu neuskuteční

Tradiční turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě byl kvůli pandemii koronaviru odložen. V areálu Dolních Vítkovic se mělo hrát od 20. do 24. května, nový termín čtyřhvězdičkového podniku se hledá.

"Ve spolupráci s FIVB (mezinárodní volejbalovou federací) jsme vyhodnotili situaci v Česku i omezení pro účastníky turnaje a rozhodli se pro jeho přeložení do pozdějšího termínu. Ten budeme ve spolupráci s FIVB hledat v návaznosti na olympiádu v Tokiu," uvedl předseda volejbalového svazu Marek Pakosta.

Pořadatelé na Facebooku doplnili, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. "Jejich prodej se však pozastavuje. O novém termínu a dalším vývoji budeme informovat," napsali.

Loni skončila domácí dvojice Ondřej Perušič - David Schweiner druhá a zaznamenala největší úspěch v kariéře. První ročník ostravského podniku předloni ovládly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou.

FIVB v neděli zrušila nebo odložila turnaje Světového okruhu až do konce dubna. Byla mezi nimi i čtyřhvězdičková akce v mexickém Cancúnu, kde chtěly Nausch Sluková a Hermannová na konci března zahájit sezonu.

V pátek federace posunula i květnové turnaje, varšavský podnik v týdnu po Ostravě se nebude konat vůbec. Pokud to zdravotní situace dovolí, mohli by se elitní beachvolejbalisté sejít 3. června v Moskvě. FIVB bude zřejmě muset kvůli pandemii upravit i systém olympijské kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články