Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Beachvolejbalistky v boji o olympiádu poprvé narazily, ale o Tokio hrají dál

První porážku utrpěly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou v kvalifikaci na olympijský turnaj v beachvolejbalu v Číně, přesto mají stále šanci si účast v Tokiu vybojovat. Ve třetí fázi turnaje s netradičním systémem mají bilanci jedné výhry a jedné porážky a zakončí ji v sobotu. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí dvě dvojice do semifinále, jehož vítěz se dostane na olympijské hry.

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Gerold Rebsch

Vítěznou sérii Hermannové se Slukovou ukončily v Chaj-jangu Španělky Liliana Fernándezová s Elsou Baquerizovou. Bronzovým medailistkám ze srpnového mistrovství Evropy v Moskvě české jedničky podlehly ve vyrovnaném zápase 20:22 a 23:25.

Třetí český pár zahájil další dvousetovou výhrou, vicemistryně Evropy Katarzynu Kociolekovou a Kingu Wojtasikovou z Polska porazil 21:11 a 21:19. Češkám se povedla v úvodu desetibodová série při podání Slukové na 12:3 a zápas už nepustily.

Se Španělkami Lilianou a Elsou letos Češky prohrály už dvakrát a ani napotřetí je neporazily. Takřka po celý zápas musely dotahovat vedení soupeřek, a byť se v koncovce druhé sady dostaly do těsného vedení (19:18), utkání už neotočily.

Španělky mají ve skupině I dvě výhry, Sluková s Hermannovou budou hrát o postup v sobotu proti domácím Číňankám Wang Fan, Sia Sin-i, které už zdolaly v základní skupině. Účast v Tokiu si zajistí oba finalisté.

Kvalifikační turnaj v Chaj-jangu je jednou z možností, jak se na olympijské hry probojovat. Z žebříčku projde 15 párů, mistři světa už mají jistotu a následovat budou ještě kontinentální kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články