Beachvolejbalisté Kubala a Beneš skončili v Badenu čtvrtí

Baden (Rakousko) – Čtvrtou příčku obsadili čeští plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš na turnaji Evropského okruhu v plážovém volejbalu v rakouském Badenu. Jejich konečný výsledek vzešel z utkání s německou dvojicí David Klemperer a Eric Koreng. Čeští beachvolejbalisté s nimi v zápase o třetí místo prohráli 0:2, Němcům se tak povedla odveta za porážku stejným poměrem setů z třetího kola. O první místo se utkají semifináloví přemožitelé české dvojice Pablo Herrera a Adrian Gavira ze Španělska a další Němci Julius Brink a Jonas Reckermann.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V prvním setu německá dvojice lépe bránila a zvítězila 21:17. V druhé sadě se však Češi zlepšili, vypracovali si dvoubodový náskok a ten udrželi až do koncovky. Za stavu 20:18 měli dva setboly, ale od té doby už neuhráli ani jeden míč a Klemperer s Korengem po třech úspěšných blocích zápas o bronz ukončili. Čtvrtá pozice z Badenu přinesla 420 bodů do průběžného pořadí okruhu, jenž v září vyvrcholí kontinentálním šampionátem v Soči.

Pětatřicetiletý Kubala a o rok mladší Beneš byli v Rakousku nasazení jako číslo 11 a připsali si tři cenné výhry nad žebříčkově mnohem lépe postavenými soupeři. V úvodním kole zdolali ruské vicemistry světa Dmitrije Barsuka s Igorem Kolodinským, pak třetí nasazené Němce Mischu Urbatzku s Kayem Matysikem a poté i Klemperera s Korengem. Až v semifinále je ve třech setech zastavili Španělé.

Ženský titul v Badenu získaly Němky Sara Gollerová a Laura Ludwigová, které ve finále porazily krajanky Katrin Holtwickovou a Ilku Semmlerovou, vítězky úvodního turnaje sezony. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou skončily deváté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články