Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beach slaví zlato. Sestry Pavelkovy ovládly ME do 22 let

Plážový volejbal se může těšit z nadějné budoucnosti. Sesterské duo Kateřina a Anna Pavelkovy jako první česká dvojice vyhrály mistrovství Evropy do 22 let. V tureckém Termalu teprve osmnáctiletá dvojčata porazila ve vyrovnaném finále 2:1 na sety polský pár Malgorzata Ciezkowská a Urszula Luniová.

Kateřina a Anna Pavelkovy ovládly ME do 22 let
zdroj: Český volejbal

Sestry Pavelkovy vylepšily loňský výsledek dvojice Kylie Neuschaeferová, Markéta Svozilová, jenž získal v Temešváru stříbro. Svěřenkyně trenéra Aleše Nečesaného, které jsou velkou nadějí českého beachvolejbalu, pokračují ve sbírání cenných kovů: předloni se staly mistryněmi Evropy do 18 let, loni získaly bronz v kategorii do 20 let.

"Turnaj byl strašně těžký, polovina dvojic mohla hrát o medaili. Měli jsme strašně těžké zápasy ve vyřazovací části, kdy jsme měli vždy buď výborný začátek a horší průběh, nebo opačně. Holky to urvaly v tie-breacích," uvedl Nečesaný.

Na ME do 22 let triumfovaly Pavelkovy jako první Češky. Do roku 2012 byl tento šampionát do 23 let a zlato na něm získaly Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou, Markéta a Kateřina Tychnovy a Lenka Felbábová s Marikou Těknědžjanovou.

"Hráli jsme se soupeřkami, které se už účastní světových sérií mezi dospělými a mají úspěchy i v mládežnických kategoriích. Jednoznačně tady byly týmy, které se připravují na OH 2028 v Los Angeles, a je skvělé, že se nám podařilo vyhrát," řekl Nečesaný.

Nejlepší mužský pár v Turecku Václav Kurka s Kryštofem Olivou vypadl v osmifinále a obsadil deváté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články