Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Atmosféra na šampionátu? Asi nejlepší, co jsme zažili, shodují se Perušič a Schweiner

Stejně jako v ostatních sportech na mistrovství Evropy v Mnichově panuje i během beachvolejbalového turnaje bouřlivá atmosféra. Zažili ji mimo jiné Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, zejména v prvním duelu proti domácímu páru Robin Sowa, Lukas Pfretzschner.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič a Schweiner vyhráli na ME skupinu

Atmosféra v Mnichově může českému páru alespoň částečně vynahradit nešťastné olympijské Tokio, kde do turnaje vstoupil kvůli covidu Perušiče později a pak musel hrát před prázdnými tribunami.

"Určitě je to na mistrovství Evropy asi to nejlepší, co jsme zažili. Nejsme jediní, kdo to tvrdí, organizace je tu skvělá. A tím, že jde o multisportovní akci, přitáhne i víc diváků. Atmosféra je skvělá nejen na kurtech, ale i když procházíte městem, náměstím. Je vidět, že tady tím žijou," oceňoval Schweiner.

Perušiče v Mnichově podporuje řada příbuzných. "Další takticky vyčkávají, jak se nám povede v pátek. Problém je, že vstupenky už jsou na víkend beznadějně vyprodány, tak budeme muset paralelně s tím hledat cesty, jak sem víc Hujerů propašovat," řekl s úsměvem beachvolejbalista, který nedávno znovu prodělal koronavirus.

Minulý týden v Hamburku ho ještě následky onemocnění trápily. "Cítil jsem, že jsem trochu unavenější, hůř regeneruju. To může být částečně i tím, že jsem rovnou skočil z izolace do plného tréninku. Teď si myslím, že žádné problémy nemám," konstatoval.

Schweiner zase nastupuje se zatejpovaným palcem, který si nedávno naštípl při blokařském tréninku. "Když mě do něj netrefují, tak je to v pohodě. Dá se to přežít. Při útoku, při podání je to v pohodě. Nejhorší je, když mě do toho palce trefí přímo někdo na bloku," popisoval.

K optimální pohodě jim scházejí společné tréninky. "Jedině nás trochu trápí nesehranost. Necelé tři týdny před mistrovstvím Evropy jsme spolu nestrávili tolik času, kolik bychom asi měli," vysvětlil Perušič.

Díky vítězství ve skupině mají čeští beachvolejbalisté ve čtvrtek volný den. V pátečním osmifinále se utkají od 12:00 s polským párem Piotr Kantor, Maciej Rudol. Kantor obhajuje na ME bronz, který loni získal s Bartoszem Losiakem. S Rudolem hraje od začátku této sezony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články