Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Znakařka Kubová byla na 200 m devatenáctá, semifinále jí uniklo

Znakařka Simona Kubová obsadila v rozplavbách dvoustovky 19. místo a na rozdíl od předchozích dvou individuálních startů na tomto mistrovství světa nepostoupila do semifinále. Časem 2:11,29 zaostala o 21 setin za postupem. Maximem Kubové na šampionátu v korejském Kwangdžu tak zůstane devátá příčka na stovce, kde jí finále uniklo o osm setin. Na první finálovou účast v bazénu česká výprava stále čeká.

Simona Kubová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Kubová před dvoustovkou tušila, že pro ni semifinále bude asi viset vysoko. Byla o 1,37 sekundy pomalejší než při svém českém rekordu z roku 2014, ale zaplavala nejrychleji letos. "Jsem naprosto nadšená časem, protože už jsem hodně dlouho neplavala takhle rychle. Samozřejmě by to bylo lepší pod 2:11, ale cíl byl plavat pod 2:12, takže jsem opravdu ráda. Je to hrozně o tempu. Zvlášť pro mě jako spíš sprinterku je těžší nastavit tempo na první stovku, aby mi zbyly síly na tu druhou," uvedla Kubová v tiskové zprávě svazu.

I na dvoustovce se přiblížila limitu pro olympijské hry v Tokiu, za požadovaným časem 2:10,39 zaostala necelou sekundu. "Jsem ráda, že se k té stovce vracím, i kvůli olympiádě. Myslím, že z dvoustovky jsem měla největší traumata. Jsem ráda, že se tomu furt přibližuju. Limit mám ale splněný na stovku, takže bych tu dvoustovku mohla plavat," dodala Kubová.

Rozplavby vyhrála sedmnáctiletá Američanka Regan Smithová, která časem 2:06,01 vylepšila o 42 setin vlastní juniorský světový rekord.

Do kraulařské osmistovky nastoupila americká hvězda Katie Ledecká, která na tomto mistrovství světa stále čeká na zlato. Na čtyřstovce prohrála s Australankou Ariarne Titmusovou a dvoustovku a patnáctistovku pak vynechala kvůli nemoci. Objevila se až ve čtvrtek v kraulařské štafetě na 4x200 metrů, kde Američanky skončily druhé. Další šanci bojovat o své patnácté světové zlato bude mít v sobotu, protože druhým časem z rozplaveb na 800 metrů postoupila do finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články