Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ze sobotních rozplaveb postoupil v Bělehradě jen Luňák na krátké polohovce

Sebastian Luňák uspěl na mistrovství Evropy v Bělehradě v rozplavbách a ze 16. místa postoupil do semifinále polohového závodu na 200 metrů. Potřeboval k tomu čas 2:02,26. Čerstvé evropské šampionce ze závodu na 200 metrů prsa Kristýně Horské těsně unikl postup na sprinterské prsařské padesátce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Horské na prsařské padesátce těsně unikl postup

Luňák se v rozplavbě přiblížil na 41 setin svému českému rekordu a v redukovaném pořadí se kvalifikoval jako třináctý. V této disciplíně startoval ještě Jakub Bursa, který byl diskvalifikovaný.

Mistryně Evropy na 200 metrů prsa Horská plave padesátku jen doplňkově, ale nebyla daleko od semifinále. Osobní rekord si vylepšila o setinu sekundy na 31,94 a dělila se o osmnáctou příčku.

Ta se po proškrtání pořadí ukázala být jako poslední postupová, takže česká reprezentantka musela do bazénu znovu, aby se rozhodlo mezi ní a Bulharkou Dianou Petkovovou o poslední semifinalistce.

Horská v tomto souboji předvedla čas 31,97, ale soupeřka byla o 19 setin rychlejší. Na padesátce je tak Horská první náhradnicí pro semifinále.

Úspěšný motýlkář Daniel Gracík, který na ME v Srbsku získal bronz na padesátce a na stovce přidal olympijský limit a páté místo, nenastoupil do rozplavby na 50 metrů volný způsob.

V té se tak v českých barvách představil jen Jan Šefl a časem 23,36 se zařadil na 62. místo. Byl více než sekundu za postupem.

Finálový blok začne v Bělehradě znovu v 18:30. V boji o medaile poplavou kraulařka Barbora Janíčková na 50 metrů, Barbora Seemanová v polohovém závodě na 200 metrů a Ondřej Gemov na motýlkářské dvoustovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články