Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Závadová si zkusila australský dril. Doufá, že jí pomůže na mistrovství světa

Praha – Čeští plavci mají za sebou mistrovství republiky a před sebou světový šampionát v Budapešti. Čtyřnásobná vítězka ankety Plavec roku Barbora Závadová absolvovala přípravu na letošní sezonu v Austrálii a nemůže si ji vynachválit. "Bylo to skvělé," přiznala Závadová, která se chce do Austrálie vrátit a zůstat v týmu až do nadcházející olympiády.

Sport
zdroj: ČT4

Závadová letos udělala významný krok ve své kariéře a v dubnu odletěla na plavecký kemp do Austrálie. Nejlepší česká plavkyně posledních třech sezon žila tři měsíce s přítelem motýlkářem Janem Šteflem v Gold Coast nedaleko Brisbane a trénovala ve skupině trenéra Deana Pugha, jehož svěřenkyně Keryn McMasterová byla na dlouhé polohovce na olympiádě v Riu desátá. "Je to strašně chytrý člověk, který mi imponoval tím, jaké všechny informace má, jak ty tréninky skládal, nenašla jsem ani jednu výtku," byla ráda Závadová.

"Asi už tím všechny otravuju, jak jim to říkám, Vybrala jsem si Austrálii proto, že jsem se tam chtěla vždy podívat, buď osobně, či s plaváním. Australský tým mě vždy fascinoval, jak je pohodový a tvrdě trénuje," řekla Závadová, která má podle svých slov za sebou sezonu plnou zvratů a změn. "Jednou jsem po tréninku vylezla z vody se slzami v očích a říkala, že nenávidím plavání," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Plavkyně Barbora Závadová

Do Austrálie se možná vrátí, ale záleží to na mnoha věcech, zejména financích. "Budu shánět hodně peněz, abych se mohla připravovat s těmi nejlepšími," prohlásila.

V červenci se nicméně Závadová vrátila do Prahy kvůli letnímu mistrovství republiky. V Pražském Podolí se představila ve finále krátké polohovky, kde překvapivě skončila o necelé dvě sekundy až za znakařkou Simonou Baumrtovou.

"Se Símou takhle závodíme několik let. Motivuje mě to k tomu, abych byla příští rok zase lepší," řekla Závadová. S výkonností na domácím mistrovství moc spokojená nebyla. "Čekala jsem trochu rychlejší časy. Ale bojovala jsem s únavou, která se na letním mistrovství stupňuje, protože program je takový, že končí nejhorší příprava a pak začínáme teprve odpočívat. Takže se moc těším," řekla Závadová.

Barbora Závadová
zdroj: Isifa/EPA

Ta v polohovém závodu na 400 metrů už jasně dominovala a obhájila titul domácí šampionky. Nyní je domluvená s Pughem, že dotrénuje období podle jeho plánů. Vrcholem sezony bude pro bronzovou polohovkářku z mistrovství Evropy 2012 světový šampionát, který startuje v Budapešti 14. července.

"Teď už velké tréninkové objemy nejsou, je to spíše o pocitu. Když se budu cítit hodně unavená, půjdu si jen poplavat, abych ve vodě byla, ale honění za časy to nebude," uvedla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články