Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Závadová: Plavecký stadion v Riu ještě připraven není

Praha - Podle plavkyně Barbory Závadové ještě olympijský bazén v Riu není na závodění připraven. Závadová si prostředí stadionu vyzkoušela jako vůbec první závodnice a její dojmy nebyly ideální. "Jsou vidět pokroky, ale práce tam je ještě dost," uvedla po příletu.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo tam velké vedro, kolem pětatřiceti, a i když bude v době olympiády jejich zima, tak tam bude maximálně o pět stupňů méně. Nejvíc vadilo dusno, klasické tropy. A jak se tam pořád pracuje, tak tam poletuje i hodně prachu. První den v rozplavávacím bazénu už potom nebylo vidět na dno," podělila se Závadová o první dojmy.

Hned po příletu hledala stadion. Chtěla si co nejdřív zaplavat, což jí vyneslo primát prvního závodníka v olympijském bazénu. "Byla to docela náhoda," přiznala Závadová. Přesto si komfort prázdného bazénu neužila. "Plavala jsem na kraji. Instalovali časomíru, tak mě vyslali na bok," vysvětlila. "Nakonec to bylo v pohodě, voda byla na závody studenější, což bylo dobře, protože jinak bychom se tam uvařili," uvedla.

Plavecké centrum Olympic Aquatics Stadium ještě zdaleka není připravené na olympijské hry. Z osmi stadionů v okolí Olympijského parku Barra je kompletně připravené pouze Maria Lenk Aquatics Centre, kde se budou konat soutěže ve skocích do vody, synchronizovaném plavání a zápasy vodního póla. "Náš bazén zprovoznili jen na závody, nepustili nás do celého areálu. Nahoře na tribunách nebyly sedačky, v okolí byly slyšet bagry," řekla.

Do organizačního ideálu to je v Riu ještě daleko. První finálový blok měl půlhodinové zpoždění, plavcům vadily i velké rozdíly teplot venku a v klimatizovaných místnostech. "Rozplavávací bazén je také venku, nemohla jsem ho nejdřív vůbec najít. Mají to prý ještě zastřešit, ale to si neumím představit. Jsou vidět pokroky, ale práce tam je ještě dost," poznamenala.

Samostatnou kapitolou bude podle páté ženy z loňského mistrovství světa na polohové čtyřstovce v Kazani doprava. "Já naštěstí bydlela blízko. Patnáct minut pěšky a patnáct minut autobusem," usmála se Závadová. "Když jsem věděla, že pojedu dlouho, šla jsem pěšky," prohlásila. "Ale neumím si představit, jak to tam bude při olympiádě, když jsem jela teď hodinu a půl do centra," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články