Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vlny vyhnaly maratonce z vody. Navrátil byl v extrémních skocích osmý

Čtyři hodiny bojovali plavci v moři v závodě na 25 kilometrů na mistrovství Evropy. Nakonec kvůli nepřízni počasí a příliš vysokým vlnám museli pořadatelé klání, kterého se účastnili i Češi Matěj Kozubek a Martin Straka, přerušit. Michal Navrátil v Římě při premiéře na evropském šampionátu obsadil osmé místo.

Michal Navrátil
zdroj: ČTK/AP autor: Gregorio Borgia

Stříbrný medailista ze světového šampionátu z roku 2017 Navrátil figuroval před závěrečným skokem čtyřkolové soutěže z 27 metrů na sedmé pozici, nakonec si ale o jednu pohoršil. Historicky prvním mistrem Evropy se stal Rumun Constantin Popovici před krajanem Catalinem-Petruem Predou. Bronz získal domácí Alessandro De Rose.

Nepřízeň počasí znemožnila i dnes dálkovým plavcům absolvovat na mistrovství Evropy naplánovaný program. Maraton na 25 kilometrů sice v Lido di Ostia podle harmonogramu odstartoval, po zhruba čtyřech hodinách ale pořadatelé závod kvůli velkým vlnám přerušili a plavci museli z moře. Ve startovním poli figurovali i čeští reprezentanti Matěj Kozubek a Martin Straka.

Dopoledne se v Itálii za ještě klidných podmínek uskutečnil závod na pět kilometrů. Tituly získali Ital Gregorio Paltrinieri a Nizozemka Sharon van Rouwendaalová. O nejlepší český výsledek se 13. místem postarala Alena Benešová. Ondřej Zach obsadil 14. místo, Tomáš Chocholatý doplaval na 18. pozici.

Závody dálkových plavců provázela nepřízeň počasí od počátku. Původně se mělo závodit už od čtvrtka, kvůli větru a vlnám se ale začalo ve zhuštěném režimu až dnes. Na neděli jsou naplánovány olympijské desítky a smíšené štafety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články