Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítek jako první Čech přeplaval jezero Loch Ness. Útok na světový rekord mu těsně nevyšel

Česká republika má prvního zástupce, jenž se zařadil mezi vytrvalce, kteří zvládli přeplavat legendární skotské jezero Loch Ness. Stal se jím Rostislav Vítek, který to zvládl za 10 hodin a 23 minut. Světový rekord, na který cílil, mu tak unikl o půl hodiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítek jako první Čech přeplaval jezero Loch Ness. Útok na světový rekord mu těsně nevyšel

Skotské jezero Loch Ness láká lidi především kvůli pověře o lochnesské příšeře, Rostislav Vítek však na toto slavné místo vyrazil z jiného důvodu. Pokusit se ho jako první Čech přeplavat, a to ve světovém rekordu.

Dvojnásobný pokořitel slavného kanálu La Manche však při pokusu zdolat 36kilometrovou trasu v nejlepším čase historie narazil na komplikace. Kromě točícího větru a dešťových přeháněk ho brzdily i zdravotní problémy a chladná voda. "Od začátku mě bolela ramena a voda má v jezeru 12 až 14 stupňů," popsal.

V ledové vodě strávil účastník letní olympiády v Pekingu z roku 2008 nakonec 10 h a 23 min, za světovým prvenstvím, které má hodnotu 9 hodin a 57 minut, tak zaostal o necelou půlhodinu. "I tak je to druhý nejlepší čas historie," dodal spokojeně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články