Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

VC Brna v plavání přinesla další dva české rekordy

Brno - Na Velké ceně Brna v krátkém bazénu padly další dva české rekordy. Postaraly se o ně stejné plavkyně jako v sobotu, jen na dvojnásobných tratích: mistryně Evropy Petra Chocová zaplavala 100 metrů prsa za 1:06,09, Simona Baumrtová zvládla znakařskou stovku za 57,53 sekundy.

Chocová v sobotu vylepšila české maximum v závodě na 50 metrů prsa na 30,59, Baumrtová posunula rekord ve znakařském sprintu na 50 metrů na 26,83. "Kromě toho jsme plavcům vyplatili prémie i za čtrnáct rekordů mítinku, což svědčí o kvalitní úrovni," řekl ředitel závodu Zdeněk Tobiáš.

Nejhodnotnějšího bodového výkonu mítinku (879 bodů) dosáhly shodně Baumrtová při svém rekordu na 50 m znak a Barbora Závadová. Stejnou bodovou hodnotu totiž měl i její čas 2:10,06 ve finále polohového závodu na 200 metrů.

Prémie za šest prvenství si z Brna odvezl čtyřiadvacetiletý maďarský plavec David Verrasztó. Na kraulařské stovce i dvoustovce vyhrál domácí Martin Verner. "Nepočítal jsem s tímto úspěchem. Zatím jsem ve stadiu ladění výkonnosti na mistrovství Evropy a moje forma by měla teprve gradovat," řekl Verner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články