Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V ploutvovém plavání vše při starém, vládne mu Nový Jičín a Olomouc

Olomouc – Životní úspěch v podobě titulu mistra světa si v loňském roce připsal plavec s ploutvemi Jakub Jarolím. Letos by ke zlatu na 50 metrů se dvěma ploutvemi chtěl přidat i další cenné kovy a první příležitost měl v Olomouci, kde proběhlo mistrovství republiky družstev.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc hostila MČR v ploutvovém plavání

Osmnáctiletý Jakub Jarolím se zcela podřídil potřebám Laguny Nový Jičín, takže vedle své mistrovské trati startoval i v závodech, kde není tak silný. Přesto šance svého týmu podpořil dvěma prvními, jedním druhým a třetím místem. "Nebylo to úplně ideální, jak bych si představoval, ale vzhledem k tomu, že jsme na začátku sezony a chystáme se na léto, tak doufám, že ještě zrychlíme. Je potřeba udělat ještě hodně práce," uvedl Jarolím.

Novojičínští čeští plavci s ploutvemi dlouhodobě mistrovství republiky vládnou. Vyhráli sedm ze čtrnácti disciplín a poosmé v řadě získali mistrovský titul.

Podobně suverénní je mezi ženami tým Univerzity Palackého Olomouc. Za něj startuje nejúspěšnější plavkyně Zuzana Svozilová, která ve svých pěti individuálních startech vyhrála hned třikrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články