Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Uzbekistán byl k českým plavkyním štědrý. Seemanová v Taškentu překonala český rekord

Český rekord na 200 metrů volným způsobem padl v Taškentu. Barbora Seemanová vylepšila vlastní čas o dvě desetiny na 1:56,96. Česká plavkyně také jako finišmanka pomohla polohové štafetě na 4x100 metrů k času 4:03,02, kterým se kvarteto přiblížilo účasti na olympijských hrách v Tokiu.

Do Uzbekistánu čeští plavci vyrazili, aby v sezoně poznamenané koronavirem mohli alespoň někde kvalitně trénovat a závodit. Seemanová byla z dnešního vystoupení nadšená.

"Konečně se mi podařilo prolomit hranici jedné minuty a 57 vteřin. Jsem moc šťastná. Na tyhle závody jsme jely s tím, abychom věděly, jak se v tréninku posouváme. Neměly jsme možnost jiných závodů," uvedla svěřenkyně Petry Škábové.

Ve štafetě pak zaplavala stovku pod 54 sekund, čímž udělala tečku za výbornými výkony předchozích tří členek Simony Kubové, Kristýny Horské a Lucie Svěcené. Češky se zařadily na 13. místo světových tabulek, a pokud se na něm udrží do konce května 2021, pojedou na olympiádu.

"Jely jsme sem s cílem pokusit se kvalifikovat polohovou štafetu na olympijské hry do Tokia a s velkou pravděpodobností se nám to povedlo," radovala se znakařka Kubová.

Z loňského mistrovství světa je už do Tokia kvalifikovaná ženská kraulařská štafeta na 4x100 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
České plavkyně si podmanily Uzbekistán
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články