Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tři rekordy, tři dny. Baumrtová dominuje národnímu šampionátu

Plzeň - Simona Baumrtová má před evropským mistrovstvím výtečnou formu. Na plzeňském MČR nenašla konkurenci a během tří soutěžních dnů překonala tři rekordy. Mezi muži se do čela evropských tabulek na osmistovce dostal Jan Micka.

Nejprve polohová stovka pod minutu, poté polohový závod na 200 metrů za 2:08,61. Nyní získala Baumrtová další titul, přičemž si navíc ještě vylepšila své maximum na 200 metrů volný způsob. Národní šampionát je tak spíše šampionátem Simony Baumrtové. "Je vidět, že mám rychlost, a podle dvoustovky i vytrvalost. Pořád mám na přípravu ještě deset dní, kdy si už doufám odpočinu," řekla Baumrtová. Tabulkami pohnula na trati 200 metrů motýlek také Barbora Závadová, která vymazala 12 let starý rekord Marcely Kubalčíkové. Závadová posunula rekordní hranici o 54 setin na 2:10,08 minuty.

O skvělý výkon se postaral i Jan Micka, který se na trati 800 metrů volný způsob časem 7:41,02 minuty dostal do čela letošních evropských tabulek. Osmnáctiletý plavec překonal vlastní maximum bez jedné setiny o plných sedm sekund a navázal na svůj výkon z patnáctistovky. Micka má před evropským šampionátem v krátkém bazénu v Herningu v polovině prosince skvělou formu. Letos už získal na ME juniorů dvě zlata a jedno stříbro, na světovém šampionátu stejné kategorie byl dvakrát druhý a jednou třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články