Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Thorpe se v Singapuru ani nekvalifikoval do finále

Singapur - Pětinásobný olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe se ve svém comebacku na Světovém poháru v Singapuru nedokázal kvalifikovat do finále na trati 100 metrů motýlek. Slavný Australan obsadil až třetí místo ve své rozplavbě a časem 54,09 dosáhl jen na celkové jedenácté místo.

Ian Thorpe
zdroj: ISIFA/EPA

"Docela mě to naštvalo," přiznal Thorpe, jenž za nejlepším kvalifikačním časem Keňana Jasona Dunforda zaostal o více než dvě sekundy. "Jsem zklamaný, protože jsem očekával, že budu rychlejší, a také se mi nezdály nějaké věci na mé technice," dodal jedenáctinásobný mistr světa.

Thorpe se v krátkém bazénu v Singapuru vrátil k závodění po pěti letech a v pátečním polohovém závodu na 100 metrů obsadil sedmou pozici. Devětadvacetiletý Australan se příští týden představí v úterý v Pekingu a o víkendu v Tokiu.

Thorpe doufá, že své časy zlepší. "Pokud v Tokiu nebudu rychlejší, hodně mě to znechutí, protože od sebe v současné době očekávám lepší výkony," uvedl Thorpe, jenž by se v japonské metropoli mohl poprvé po návratu představit na své oblíbené kraulařské trati.

Australská kvalifikace pro olympijské hry v Londýně, kam se Thorpe touží dostat, se koná v březnu v Adelaide.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články