Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Thorpe při návratu obsadil na SP v Singapuru sedmé místo

Singapur - Pětinásobný olympijský šampion v plavání Ian Thorpe má za sebou první závod po pětileté pauze. V polohovém závodu na 100 metrů na Světovém poháru v Singapuru obsadil devětadvacetiletý Australan sedmé místo. Ve finále Thorpe zaplaval čas 56,33 sekundy a na vítězného Jihoafričana Chada Le Close ztratil přes tři sekundy.

Ian Thorpe
zdroj: ISIFA/EPA

Pomalejší než jedenáctinásobný mistr světa byl pouze domácí Wei Ming Nicholas Ho. "Bylo to dobré, ale pak přišla prsařská část... V rozplavbách jsem tak špatný nebyl. Je na čem pracovat," uvedl Thorpe. "Když jsem vyrůstal, byl mým vzorem," řekl devatenáctiletý Le Clos po závodě. "Nevím, jestli můžu tvrdit, že jsem vyhrál, protože ještě není v nejlepší formě. Ale porazil jsem ho, takže to beru," dodal.

Do finále se Thorpe kvalifikoval celkově šestým časem (56,74) a v dopolední rozplavbě nestačil pouze na Kolumbijce Omara Pinzóna. "Mám radost, jsem rád, že první závod mám za sebou," uvedl Thorpe. "Byl jsem docela nervózní, z rozplavby si skoro vůbec nic nepamatuju. Až se budu dívat na video, určitě najdu spoustu věcí, na kterých budu muset zapracovat," dodal.

"Bylo to fantastické," řekl k závodu s Thorpem dvaadvacetiletý Pinzón. "Nikdy jsem s ním neplaval, protože když končil, tak já se teprve začínal plavání věnovat vážně," prohlásil Kolumbijec, který finále skončil třetí. V Singapuru se Thorpe, který by se rád kvalifikoval na olympiádu v Londýně, představí ještě v sobotním závodě na 100 m motýlek.

Dalším navrátilcem v bazénu v Singapuru byla trojnásobná olympijská šampionka Libby Trickettová. Šestadvacetiletá Australanka, která na mezinárodní úrovni naposledy závodila na mistrovství světa v roce 2009, se v rozplavbách kvalifikovala do finále na tratích 100 m motýlek a 50 m volný způsob. V nich poté obsadila poslední osmé, respektive šesté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články