Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Snažím se žít okamžikem, říká plavkyně Kubová a chystá se na MS i do Vltavy

Už se zvolna připravuje na život po kariéře plavecké reprezentantky, termín konce kariéry ještě nezná. Vystudovaná fyzioterapeutka Simona Kubová, které bude v srpnu dvaatřicet, stále reprezentuje a chystá se na mistrovství světa ve Fukuoce. Ale v sobotu si zaplave ve Vltavě na podporu boje proti nemoci ALS. Stala se ambasadorkou organizace, jež akci pořádá.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubová: Snažím se připravit na život po plavání

"Jsem ráda, že plaváním můžu pomoci. Moc toho o té nemoci nevím, ale kamarád mého táty na ni zemřel a já jsem ráda, že mě oslovili," vysvětluje ve Sportovních zprávách na ČT sport s tím, že u restaurace Podolka v Praze je vždycky výborná atmosféra. "A ta trocha utrpení pro dobrou věc za to určitě stojí," dodává s tím, že všichni nemusejí plavat 1500 metrů, ale mohou se zúčastnit i třeba na paddleboardech nebo se jen přijít podívat.

Kubová, za svobodna Baumrtová, říká, že už svou plaveckou kariéru nijak dopředu neplánuje. "Neříkám, že pojedu na olympiádu nebo že zítra skončím. Mám to teď od soutěže k soutěži. Už plavání beru jako přechod do normálního života a snažím se z hlediska sportovní zátěže připravit svoje tělo na normální život. Neplavu už desetkrát týdně, ale jen šestkrát, a snažím se připravit na život po plavání. A docela si to užívám," říká pohledná blondýnka.

Je součástí úspěšné mezinárodní plavecké skupiny, ale tvrdí, že se snaží co nejvíc času trávit doma. Ale i tak přiznává: "Cestování je hodně. Máme úžasnou skupinu plavců, s nimiž je mi dobře. Všichni jsme si sedli. Máme podobně nastavenou hlavu i cíle a atmosféra, kterou vytváříme, nese své ovoce," dodává. Výsledky má skupina výborné.

Se svojí výkonností je také spokojená. "Forma je docela dobrá, omylem se mi málem podařilo kvalifikovat se na olympiádu," usmívá se spokojeně. "Vždycky chci zaplavat nejlíp, ale nesměřuju k tomu, jestli to bude stačit třeba na finále. Snažím se žít okamžikem, jít do závodu a prodat všechno, co ve mně je, a když se to nepodaří, tak se svět nezblázní. Když se to podaří, tak je to skvělé."

Kubovou čeká mistrovství světa v japonské Fukuoce. "Ještě předtím ale budu závodit v Římě a na mistrovství republiky," popisuje svůj program. Práce fyzioterapeutky šla zatím stranou. "Ještě se rekvalifikuji a uvidím, kam mě život zavane," dodává.

Vyhrát bude chtít i příští sobotu ve Vltavě. "Samozřejmě, ráda vyhrávám. Většinou se sázíme s Davidem a Tomášem Svobodovými, kdo vyhraje," přidává motivaci pro už pátý ročník charitativní akce pro boj se zákeřnou nemocí, která způsobuje atrofii svalů. Ale tuší, že vyhraje někdo jiný. "Je tam jeden úspěšný vytrvalec, který nás asi porazí. Ale jinak jsem Davida porazila téměř vždycky. A Tomáš zase porazil skoro vždycky mě," dodává s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články