Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělá Seemanová. Na kraulařské osmistovce překonala letitý český rekord

Po třech týdnech hlásí Barbora Seemanová další zápis do národních tabulek. V Záhřebu zaplavala český rekord v krátkém bazénu na vytrvalecké trati 800 metrů volný způsob. Devatenáctiletá kraulařka časem 8:27,52 minuty zlepšila čtrnáct let staré maximum Jany Pechanové o 1,31 sekundy.

Barbora Seemanová
zdroj: Instagram autor: Barbora Seemanová

Seemanová navázala na čas 4:03,42, kterým před třemi týdny přepsala maximum poloviční distance na Plzeňských sprintech. V Chorvatsku startovala v rámci přípravy před mistrovstvím Evropy v Glasgow.

Její doménou jsou přitom kratší kraulařské tratě a v cíli osmistovky byla ráda, že má závod za sebou. "Čím delší, tím těžší pro mě. Ale beru tyhle závody jako trénink, i s tím jsem šla na start. Jsem ráda, že jsem udělala radost trenérce a hlavně doufám, že dodrží slovo a teď nějakou dobu osmistovku nepoplavu," uvedla s úsměvem Seemanová.

Podobně jako v Plzni startovala na dlouhé trati právě na přání Petry Škábové. "Na mé přání nejet pouze hlavní disciplíny jsme přihlásily osmistovku. Musela jsem přísahat, že jen jedinkrát. Já jsem za odměnu chtěla rekord a máme ho," řekla spokojená trenérka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články