Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šestka českých plavců postoupila z pátečních rozplaveb na ME

Hned šest ze sedmi českých plavců postoupilo z pátečních rozplaveb na mistrovství Evropy do semifinále. Nejlépe si vedli Barbora Janíčková na 50 metrů volný způsob a Ondřej Gemov na 200 metrů motýlek, kteří byli sedmí. Uspěla také dvojnásobná šampionka z ME v Bělehradě Barbora Seemanová v polohovém závodě na 200 metrů.

Barbora Janíčková
zdroj: ČTK / AP / Darko Bandic

Stříbrná medailistka z kraulařské stovky Janíčková se na sprinterské padesátce výkonem 25,20 přiblížila na třináct setin svému osobnímu rekordu. Semifinále této disciplíny poplave také další česká reprezentantka Daryna Nabojčenko, kterou čas 25,49 zařadil na třinácté místo.

Dvojnásobné české zastoupení bude rovněž mezi motýlkáři na dvousetmetrové distanci. Sedmého Gemova, jenž výkonem 1:57,75 zaostal přesně o sekundu za svým českým rekordem, doplní Sebastian Luňák. Ten se časem 2:00,65 zařadil na osmnácté místo, v redukovaném pořadí se do semifinálové šestnáctky dostal jako předposlední.

Seemanová po čtvrtečním triumfu na kraulařské dvoustovce nastoupila i do své doplňkové disciplíny a mezi polohovkářkami na 200 metrů skončila devátá výkonem 2:18,75.

Z dvojice českých prsařů na sprinterské padesátce postoupil jen domácí rekordman Vojtěch Janeček, jenž se časem 27,69 dělil o desátou příčku. Vojtěch Netrh zaplaval jeden bazén za 28,36 a obsadil 26. místo.

Večerní program v Bělehradě začne v 18:30. Vedle českých semifinalistů v něm bude závodit také Kristýna Horská, kterou čeká finále prsařské dvoustovky. Bude útočit na medaili i olympijský limit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články