Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Série posouvání rekordů Seemanové na MS skončila, na kraulařské stovce byla 19.

Rekordní série Barbory Seemanové na mistrovství světa skončila. Česká kraulařka, která v Koreji překonala rekord při každém svém startu nebo k tomu alespoň jako členka štafety přispěla, na stovce časem 54,62 zaostala za svým rekordem i letošním maximem a z 19. místa neprošla do semifinále.

Barbora Seemanová
zdroj: ČT/freedrive.cz

Devatenáctiletá Seemanová byla v rozplavbě o 43 setin pomalejší než při loňském triumfu na mládežnické olympiádě, odkud má český rekord.

Nezopakovala ani výkon z červnového mistrovství republiky, na kterém v semifinále časem 54,30 splnila olympijský limit na této distanci. Od postupu do semifinále ji v Koreji dělilo 37 setin.

Po devátém místě na dvoustovce a 13. příčce na 400 metrů tak při posledním startu zaznamenala své nejhorší umístění na tomto MS.

"Přišlo mi, že se moc neposouvám. Bylo to uhrabané, jak jsem moc chtěla. Nejelo se mi to na pocit dobře. Ve vodě mi přišlo, jako bych musela za sebou někoho táhnout. Nebylo to úplně fajn," uvedla Seemanová.

Druhá česká účastnice kraulařské stovky Anika Apostalonová obsadila v rozplavbách 31. příčku časem 55,51.

Tomáš Franta byl na 200 metrů znak sedmadvacátý za 2:00,52. V poslední padesátce mu došly síly.

"Od dvoustovky jsem neměl žádná očekávání. Měl jsem menší cíl zkusit zaplavat pod dvě minuty, ale poslední fáze přípravy byla směřovaná spíš na sprinty, na stovku a padesátku. Na dvoustovku jsem neměl takovou vytrvalost, jakou bych potřeboval," řekl Franta. Těší se na padesátku, která ho čeká v sobotu.

Velké zklamání zažila při rozplavbách favorizovaná americká prsařka Lilly Kingová, která sice měla na dvoustovce třetí nejlepší čas, ale byla diskvalifikována kvůli první špatné obrátce.

Dvaadvacetiletá Kingová chtěla po zlatu na stovce a stříbru ve smíšené polohové štafetě útočit na další medaili a rozhodnutí ji šokovalo. Americký svaz podal proti diskvalifikaci protest, ale neuspěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články