Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Seemanovou trápí bolesti zad a špatně se jí dýchá, konec na MS oplakala

Plavkyně Barbora Seemanová nenastoupila na mistrovství světa v krátkém bazénu do závodu na 100 metrů volný způsob a na MS skončila. Má problémy se zády a špatně se jí dýchá. Její třetí dráha v závěrečné rozplavbě zůstala prázdná. Informovala o tom její trenérka Petra Škábová. Elitní kraulařka v Abú Dhabí nebude riskovat ani další starty.

Seemanová ještě najisto počítala s kraulařskou padesátkou a přihlášena byla také do závodu na 50 metrů motýlek. "S Bárou jsme se dohodly, že do dalších závodů na mistrovství světa již nenastoupí a poletí zpět do České republiky. Obě jsme rozhodnutí oplakaly. Bára je neskutečná válečnice, ale zdraví má jen jedno a pustit ji do závodu v současném stavu by byl hazard," uvedla Škábová ve vyjádření, které ČTK zprostředkoval manažer Seemanové Jan Koukal.

Životní sezona ozdobená zlatem a stříbrem na evropských šampionátech a šestým místem v olympijském finále na 200 metrů volný způsob tak pro Seemanovou končí nešťastně. Na MS nastoupila jen do čtvrteční rozplavby na dvoustovce, kde skončila těsně devátá a do finále nepostoupila.

Elitní česká kraulařka na závěr olympijské sezony nezažívá povedený šampionát. Na dvoustovce, kde je mistryní Evropy z dlouhého a vicemistryní Evropy z krátkého bazénu, ve čtvrtek těsně nepostoupila do finále. Po nevydařené rozplavbě si mimo jiné postěžovala na problémy se zády, kde ji trápil skřípnutý nerv. Svůj výkon na to ale nechtěla svádět. Právě tento problém ale Seemanovou výrazně omezoval v dýchání a vynutil si její odstoupení i z dalších závodů na MS.

Rozplavby závodu na 100 metrů volný způsob ovládla čerstvá mistryně světa a světová rekordmanka ze dvoustovky Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu.

Po odstoupení Seemanové se z českých reprezentantů v dnešních rozplavbách představil pouze Jan Šefl, jenž obsadil 21. příčku na 100 metrů motýlek. Jeho čas 50,99 byl o více než půl sekundy pomalejší než jeho český rekord z listopadového ME v krátkém bazénu v Kazani. Od postupu do semifinále dělilo Šefla 42 setin.

V podvečerním finálovém bloku tak bude jedinou Češkou na startu Simona Kubová, kterou čeká finále na 100 metrů znak.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články