Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Seemanová zaplavala v Plzni národní rekord na 400 metrů kraul

Ke čtyřem národním rekordům, které padly při Plzeňských sprintech v krátkém bazénu v sobotu, přidala Barbora Seemanová v neděli další. V závodě na 400 metrů volný způsob dohmátla s velkým náskokem před soupeřkami v čase 4:05:20 a byla hodně spokojená. "Tahle trať je pro mě doplňková, ale už dopoledne jsem si posunula osobní rekord o tři vteřiny a teď zase," usmívala se v cíli. 

Barbora Seemanová
zdroj: Instagram autor: Barbora Seemanová

Seemanová překonala na plzeňském mítinku Českého poháru české rekordy na 200 a 400 metrů volný způsob. Na kratší trati zlepšila v sobotu vlastní maximum v krátkém bazénu skoro o dvě sekundy na 1:54,02 minuty. O den později na čtyřstovce vymazala z čela domácích tabulek Simonu Baumrtovou.

Z tři roky starého času své předchůdkyně ubrala 17 setin. "Trenérka si tenhle čas moc přála, tak jsem dělala všechno pro to, abych jí to splnila. Na čtyřstovku se vůbec nespecializuju, plavu ji jenom jako doplňkovou disciplínu, tak jsem neskutečně ráda," řekla České televizi svěřenkyně Petry Škábové.

Předchozí rekord na dvoustovce zaplavala dvojnásobná vítězka z letošních olympijských her mládeže rovněž v Plzni-Slovanech. Před dvěma lety dohmátla Seemanová v čase 1:55,85.

Před osmnáctiletou kraulařkou se v západočeské metropoli blýskli v sobotu rekordními časy Jan Micka na 800 a 1500 m volný způsob (7:33,23 a 14:24,88) a Tomáš Franta na znakařské dvoustovce (1:52,51).

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová překonala letitý rekord
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články