Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Seemanová postoupila na ME třetím časem do semifinále kraulařské dvoustovky

Barbora Seemanová na mistrovství Evropy bez problémů postoupila do semifinále závodu na 200 metrů volný způsob, což je její nejsilnější disciplína. Čerstvá evropská šampionka ze stovky vyhrála svou rozplavbu a výkonem 1:58,58 se zařadila celkově na třetí místo. Do semifinále postoupili také Barbora Janíčková na 50 metrů znak, motýlkář Daniel Gracík na stovce a Vojtěch Netrh na 200 metrů prsa.

Barbora Seemanová
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

Seemanová by na dvoustovce ráda zopakovala evropský titul, který v této disciplíně získala před třemi lety.

Výkonem v rozplavbě zůstala více než tři sekundy za svým čerstvým národním rekordem z mítinku v Londýně a v této fázi závodu ji předčily Slovinka Janja Segelová a Maďarka Panna Ugraiová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Seemanová postoupila na ME do semifinále dvoustovky

Desáté příčky obsadili v rozplavbách další medailisté z úterního programu Gracík a Janíčková. Prvně jmenovaný po bronzu na padesátce zaplaval 100 metrů motýlek za 52,23 sekundy, zhruba o půl sekundy pomaleji než při svém českém rekordu.

Na půl sekundy se výkonem 29,00 přiblížila osobnímu rekordu také vicemistryně Evropy na 100 metrů volný způsob Janíčková, která si odskočila ke znakařské padesátce. Prsař Netrh měl na dvoustovce celkově dvanáctý čas 2:14,17 minuty.

V dnešních rozplavbách z českých reprezentantů vypadli Jan Šefl, který byl šestadvacátý na 100 metrů motýlek, a Jakub Bursa, jemuž patřila 20. příčka na 200 metrů prsa. Sebastian Luňák do rozplavby na 100 metrů motýlek nenastoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články