Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Seemanová odloží studium v Louisville o rok, před olympiádou nechce měnit prostředí

Barbora Seemanová o rok odložila odchod do Spojených států amerických, kde měla od září studovat na univerzitě v Louisville. K tomuto rozhodnutí vedlo českou plavkyni odložení olympijských her v Tokiu na příští rok. Rok před vrcholem olympijského cyklu nechtěla riskovat změnu prostředí.

Dvojnásobná vítězka z mládežnické olympiády 2018 několik měsíců zvažovala, jak se studiem v zámoří naložit. Společně s trenérkou Petrou Škábovou vyjednávaly i s americkou stranou a nyní konečně padlo rozhodnutí.

"Studium v Americe se definitivně odkládá. Teď o rok. Rozhodla jsem se tak z toho důvodu, že koronavir mi překazil trochu plány. Nechci rok před olympiádou měnit trenéra. A celkově si myslím, že ty podmínky by mi třeba pomohly, ale po psychické stránce bych třeba byla rozhozená," uvedla dvacetiletá kraulařka.

Chce pokračovat v současném systému tréninku. "Máme před sebou nějaký plán, který se mi zdá dobrý, chtěla bych ho dojet a završit tou olympiádou. Petru mám ráda, tak bych s ní chtěla dojet ten olympijský cyklus," uvedla pátá žena prosincového ME v krátkém bazénu. Tehdy byla v Glasgow na dvoustovce v českém rekordu zhruba půl sekundy od medaile.

Stejně jako ostatní čeští reprezentanti se musela na jaře vypořádat s uzavřením bazénů kvůli koronaviru. Nestartovala ani na začátku července na prvním tuzemském závodě sezony Corona Cupu, protože léčila mezižeberní svaly.

"Měla jsem tam trhlinu. Blbě se to hojí, trvá to dlouho, protože při každém nádechu, při každém pohybu se ty svaly zapojují. Musela jsem být úplně v klidu, vynechala jsem úplně trénink," líčila.

S trenérkou nechtěly léčbu uspěchat. "Daly jsme tomu klid, abych se mohla do nové sezony vrhnout už zase zdravá a aby to bylo úplně vyléčené a nevrátilo se mi to," řekla Seemanová.

V pondělí byla na kontrole, která ukázala, že se na ráně už vytvořila jizva. "Takže by to mělo být v pořádku. Ještě tento týden jsem měla klid a pomalu začínám zase trénovat. Něco malinko, abych dostala zpátky cit pro vodu," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články