Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Seemanová i Horská si osobním rekordem vysloužily bronz na SP v Budapešti

Výrazným zlepšením vlastního národního rekordu na čtyřstovce kraula získala Barbora Seemanová bronzovou medaili na Světovém poháru v Budapešti. Stejnou příčku i nové české maximum zapsala také na dvoustovce prsa Kristýna Horská.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová i Horská skončily bronzové v Budapešti

Seemanová na kraulařské čtyřstovce dohmátla v čase 4:06,09, její dosavadní rekordní výkon z předloňského roku byl o 2,28 sekundy horší. Horská posunula rekord na 200 metrů prsa o 41 setin sekundy na 2:24,62.

Seemanová ve finále uhájila třetí pozici o 46 setin před domácí plavkyní Ajnou Késelyovou, která má na této trati stříbro a bronz z mistrovství Evropy. Na vítěznou Eriku Fairweatherovou z Nového Zélandu ztratila třiadvacetiletá česká kraulařka téměř čtyři sekundy.

V budapešťské Duna Areně se na jaře 2021 stala mistryní Evropy na 200 metrů volný způsob. Na své nejsilnější trati se v maďarské metropoli představí i v sobotu. Jistotu startu na únorovém mistrovství světa v Dauhá i na olympijských hrách v Paříži už měla právě na kraulové dvoustovce, nyní přidala splněný limit pro obě tyto události také na dvojnásobné trati.

Horská byla třetí už v rozplavbách, kde jí chybělo jen 18 setin k limitu na únorové mistrovství světa v Dauhá. Ve finále zrychlila o více než sekundu a vylepšila i svůj předloňský rekord z olympijských her v Tokiu. Za nizozemskou vítězkou Tes Schoutenovou zaostala o více než tři vteřiny, před čtvrtou Monou McSharryovou z Irska ale měla podobně bezpečný odstup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články