Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Seemanová: Dvoustovka pro mě byla třešnička na dortu. Jsem moc spokojená, byl to neskutečný závod

Návrat na mistrovství světa v krátkém bazénu, které loni musela v bolestech předčasně opustit, vyšel Barboře Seemanové nad očekávání. Na závěr sezony poznamenané zdravotními problémy pátým místem na dvoustovce ukázala, že je zpět ve špičce. A to se plavalo v krátkém bazénu, který je pro ni tím méně oblíbeným. O to víc se těší, až bude znovu závodit v tom padesátkovém.

Je nám líto, video expirovalo.
Kraulařka Seemanová byla na MS pátá na dvoustovce

Tam loni získala evropský titul a skončila šestá na olympijských hrách v Tokiu. Letos ale přišla o mistrovství světa, na které se kvůli potížím se zády nezvládla připravit, i o mistrovství Evropy, před nímž dostala boreliózu.

V srpnu ukončila dlouholetou spolupráci s Petrou Škábovou a odešla do skupiny Švýcara Luky Gabrila. Páté místo na dvoustovce jí ukázalo, že je na správné cestě.

"Když beru v potaz to, že krátký bazén není absolutně moje silná stránka kvůli obrátkám a odrazům, tak to dopadlo asi nad moje očekávání. Byla jsem nalosovaná devátá a skončila jsem pátá, a ještě v tomhle krásném čase (1:52,66), takže jsem moc spokojená," uvedla.

Nakonec byla ráda, že svou hlavní disciplínu měla až na závěr programu. "Na začátku se mi neplavalo zas tak dobře. Měla jsem ty sprinty na to, abych se do toho dostala, a ta dvoustovka pak byla opravu třešnička na dortu. I závod se mi jel skvěle. Šla jsem tam opravdu bojovat o každou desetinu, o každé místo," pochvalovala si.

Potvrdilo se její očekávání vyrovnaného finále. Nakonec ji dělilo 1,01 sekundy od titulu. "Jsem hrozně zvědavá, až se podívám na video, protože to musel být asi neskutečný závod," plánovala.

Celkově měla ze svého účinkování v Melbourne pozitivní pocity. Měla radost, jak se jí dařilo na 50 metrů motýlek, kde v individuálním závodě vyrovnala český rekord, a ve štafetě pak pomohla k postupu do finále. "To byl neskutečný zážitek. Jsem ráda i proto, že to byla týmová věc," ocenila.

Osobní rekord si vylepšila i na 50 metrů volný způsob, takže ji trochu mrzel jen výkon na kraulařské stovce.

"Věděla jsem, že mám na víc, že jsem mohla posunout svůj osobní rekord a dostat se dál, protože finále nebylo tak daleko. Hodně věcí jsem udělala špatně v závodě i přípravě před ním. Aspoň mám co zlepšovat," vrátila se Seemanová k závodu, v němž skončila dvanáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články