Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Seemanová byla na kraulařské padesátce národního šampionátu druhá, zvítězila Kolářová

Praha - Barbora Seemanová je výjimečný talent českého plavání. Z nedávného juniorského mistrovství Evropy si odvezla kompletní sbírku medailí. Navíc je aktuálně autorkou tří národních rekordů. Na mistrovství České republiky ale skončila na kraulařské padesátce druhá za vítěznou Annou Kolářovou.

Barbora Seemanová
zdroj: Instagram autor: Barbora Seemanová

"Je těžké zhodnotit její výjimečnost jedním slovem. Je prostě poctivá, cílevědomá, bojovná a stále zdravá," vyjmenovala přednosti Seemanové její trenérka Petra Škábová. Všechny cenné kovy v izraelské Netanji získala Seemanová z kraulových disciplín, zlato z nejkratšího padesátimetrového sprintu.

Evropský mládežnický titul získala pro české barvy po pěti letech. A z čeho měla největší radost? "Samozřejmě ze zlaté medaile, zazpívala jsem si hymnu. A pak také stovka s českým rekordem," uvedla Seemanová.

V úvodním dnu národního mistrovství se na Seemanové projevila únava. Na své oblíbené padesátce skončila druhá za Annou Kolářovou. Trenéři se ale snaží český talent nepřetížit, a tak Seemanová neodcestuje ani na blížící se seniorské mistrovství světa v Budapešti. "Naším rozhodnutím je věnovat se juniorské kategorii," dodala Škábová. Cílem bude uspět na juniorském světovém šampionátu, který se koná v srpnu v americkém Indianapolis.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová skončila na mistrovství ČR druhá na kraulařské padesátce
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články