Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Rylov navzdory trestu plave na mistrovství Ruska, FINA to prošetřuje

Potrestaný dvojnásobný olympijský vítěz Jevgenij Rylov, jemuž Mezinárodní plavecká federace (FINA) na devět měsíců zastavila činnost kvůli podpoře Vladimira Putina a invaze na Ukrajinu, se účastní mistrovství Ruska. Na šampionát, který začal v neděli v Kazani, se podle ruské strany trest nevztahuje. FINA to prověřuje.

Jevgenij Rylov
zdroj: Reuters autor: Aleksandra Szmigiel

Elitní světový znakař nesmí do poloviny ledna 2023 závodit kvůli účasti na březnovém shromáždění na moskevském stadionu v Lužnikách, které oslavovalo výročí anexe Krymu a zároveň podporovalo kroky současné ruské vlády.

Trest je spíše symbolický, protože FINA kvůli ruské agresi na Ukrajině vyloučila ze svých akcí do konce roku všechny závodníky z Ruska i jeho spojence Běloruska.

Na domácí scéně Rylov od neděle závodí a postupně by se měl představit na tratích 50, 100 a 200 metrů znak a 100 metrů volný způsob.

Prezident Ruské plavecké federace Vladimir Salnikov řekl, že se na ruský šampionát trest od FINA nevztahuje. Mezinárodní federace nicméně situaci vyšetřuje.

"FINA ví o tom, že pan Rylov o víkendu závodil na mistrovství Ruska, a zahájila interní vyšetřování s cílem zjistit, zda nebyla porušena pravidla nebo trest," sdělila mezinárodní federace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články