Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Rekordní Micka má bronz z MS juniorů na 400 metrů

Dubaj - Plavec Jan Micka je prvním českým medailistou z mistrovství světa juniorů v historii. Na šampionátu v Dubaji doplaval ve finále na 400 metrů volný způsob v čase 3:48,32 minuty, čímž překonal jedenáct let starý český rekord Květoslava Svobody o plných 2,12 sekundy.

Sport
zdroj: ČT4

Osmnáctiletý největší český talent poslední doby a nejmladší český olympionik na loňských hrách v Londýně se letos stal v Poznani také dvojnásobným mistrem Evropy své kategorie a k tomu přidal stříbro právě na kraulařské čtyřstovce.

"Závod byl oproti Poznani od začátku neuvěřitelně rychlý. Celou dobu jsme byli na špici čtyři a každou chvilku se měnilo pořadí. V posledních metrech bylo všechno o dohmatu a naštěstí jsem dokázal urvat třetí pozici," uvedl Micka. V rozplavbě si nejprve vylepšil osobní rekord na 3:50,47 a ve finále překonal i národní rekord. Nestačil jen na Australana MacKenzieho Hortona a Brita Jamese Guye.

Micka se letos soustředil na juniorské kategorie, a proto vynechal nedávné mistrovství světa v Barceloně. V Dubaji poplave svěřenec Jaroslavy Passerové ještě své silnější tratě 800 a 1500 metrů volný způsob, na nichž už český rekord drží a je velkým adeptem na další cenný kov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články