Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pro druhý titul si doplaval Paltrinieri, Zach byl na 10 km patnáctý

Druhé zlato na plaveckém mistrovství světa v Budapešti získal italský reprezentant Gregorio Paltrinieri. Z Čechů byl v dálkovém plavání na 10 km v jezeře Lupa nejlepší debutant na MS Ondřej Zach na patnáctém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavec Paltrinieri získal na MS druhé zlato, Zach byl na 10 km patnáctý

Sedmadvacetiletý Paltrinieri navázal na triumf z bazénového maratonu na 1500 metrů a v maďarské metropoli vybojoval čtvrtou medaili. Ještě o jednu víc má Němec Florian Wellbrock: šampion z pondělní pětky a nedělního týmového závodu bral medaili ze všech pěti svých startů, dnes skončil třetí.

Zach výrazně vylepšil své 24. místo z poloviční trati, na vítěze ztratil tři a půl minuty. "Od Ondry to byla výborná práce. Nebál se ukázat na průběžném mezičase i na 6. místě. Pak byl sice i devatenáctý, ale měl výborný finiš, v němž zamakal až na 15. místo. Po mistrovství republiky na Seči měl zdravotní komplikace, a tak jsme rádi, že se dal dohromady," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jan Srb.

Nejlepší český dálkový plavec posledních let Matěj Kozubek závod nedokončil. "Bohužel v průběhu druhého kola vylezl z vody, když se mu pravděpodobně vrátily obtíže, které měl loni po olympiádě," uvedl kouč. Ani jeden z českých plavců se už nepředstaví v závěrečném dálkovém závodu na 25 km.

Ženskou desítku vyhrála Nizozemka Sharon van Rouwendaalová, olympijská vítězka z Ria de Janeiro, jež stejně jako Paltrinieri získala první světový titul v dálkovém plavání. Lenka Štěrbová byla po 19. místě z pěti kilometrů sedmadvacátá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články