Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Překvapení Apostalonová přepsala český rekord na kraulařské stovce. Pojede na ME?

Poprvé se představila na domácím šampionátu a hned si vedla skvěle. Anika Apostalonová zaplavala v Praze český rekord na 100 metrů volný způsob. Třiadvacetiletá americká rodačka zvítězila časem 54,28 sekundy a o 34 setin vylepšila dosavadní maximum Barbory Seemanové z loňského roku. 

Anika Apostalonová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Apostalonová, dcera Češky a Řeka, má teprve od podzimu české občanství a v Podolí při premiérové účasti v bojích o národní tituly se hned s přehledem kvalifikovala na mistrovství Evropy. Limit splnila i na padesátce a získala zlatou medaili, na dvojnásobné trati zvítězila před dosavadní českou rekordmankou Seemanovou, která se časem 55,42 také probojovala do týmu pro ME v Glasgow.

Start Apostalonové na srpnovém ME není v současnosti ještě úplně jistý. Jak uvedl server irozhlas.cz, s její účastí vedení svazu nepočítalo a její jméno chybělo na předběžném seznamu potenciálních účastníků. "Svazoví pracovníci se snaží udělat všechny možné kroky k tomu, aby bylo možné ji doplnit, protože jsme nemohli očekávat, že bude vůbec startovat na mistrovství republiky. A já doufám, že se to podaří," řekl šéftrenér reprezentace Vlastimír Perna.

Vedle Seemanové rozšířili řady reprezentantů pro Glasgow také Lucie Svěcená, jež vyhrála motýlkářskou stovku za 59,75, a na znakařské dvoustovce Roman Dmytrijev díky času 2:01,23.

Je nám líto, video expirovalo.
Apostalonová zaplavala na MČR rekord na kraulařské stovce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články