Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Po patnáctistovce také 800 metrů. Micka splnil další limit na mistrovství světa i olympiádu

Splněným limitem na 800 metrů navázal na předchozí úspěšné vystoupení na patnáctistovce. Plavec Jan Micka se kvalifikoval na červencový světový šampionát i na olympijské hry 2020 v Tokiu také na "poloviční" distanci. Ve Stockholmu časem 7:50,39 zaostal nejlepší český kraulař o 66 setin sekundy za svým českým rekordem.

Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Čtyřiadvacetiletý Micka si po povedené přípravě jel do švédské metropole pro osobní rekordy. Z výkonu v závodě na 800 metrů volný způsob nebyl nadšený. V závěru nedokázal zrychlit jako soupeři a skončil pátý.

"Když jsem se díval na mezičasy, tak jsme s trenérkou došli k závěru, že jsem už od začátku plaval pomalu a dělal jsem chyby na obrátkách. Aspoň víme, kde a na čem máme zapracovat, aby ty časy byly mnohem lepší než teď," uvedl svěřenec Jaroslavy Passerové.

Micku příští rok v Tokiu čekají třetí olympijské hry. V Londýně 2012 jako sedmnáctiletý pod pěti kruhy debutoval a v Riu 2016 skončil dvanáctý na kraulařské patnáctistovce, která je jeho nejsilnější disciplínou. Na mistrovství světa v Koreji bude v létě na 1500 metrů obhajovat finálovou účast z MS 2017 v Budapešti, kde skončil osmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Micka: Čas 14:48,52 byl nedávno evropským rekordem a teď jsem na něm já
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články