Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Po maratonu i dálkoví plavci? Kvůli vedru v Tokiu možná odstartují už v pět ráno

Kvůli předpokládanému velkému vedru začnou za rok na olympijských hrách v Tokiu pravděpodobně i závody v dálkovém plavání velmi brzy ráno. Při nedělním testu na pět kilometrů si totiž plavci stěžovali na extrémní podmínky, kdy se teplota blížila 30 stupňům. Nejvyšší možná povolená teplota vody je podle regulí mezinárodní federace FINA 31 stupňů.

Sharon van Rouwendaalová
zdroj: Reuters autor: KEVIN LAMARQUE

Plavecká federace proto zvažuje, že start posune už na pátou hodinu. "Je možné, že to bude 5:00, možná 5:30, možná šest nebo půl sedmé. Bude to záviset na teplotě vody," připustil výkonný ředitel FINA Cornel Marculescu.

Dálkoví plavci v Odaiba Marine Parku závodili na pětikilometrové trati a původní start byl urychlen o tři hodiny na 7:00. "Voda byla nejteplejší, jakou jsem při závodu zažil. První dva kilometry to ještě šlo, ale pak jsem se přehříval," uvedl trojnásobný olympijský medailista a vítěz z Londýna 2012 Tunisan Usáma Mellúlí.

Už dříve pořadatelé atletických závodů ubezpečili, že maratony z důvodů veder na doporučení lékařů začnou nejpozději v šest hodin ráno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články