Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plavkyně Svěcená v Pardubicích splnila nominační limit do Ria

Pardubice - Čtvrtou členkou české plavecké výpravy pro olympijské hry v Riu se stala Lucie Svěcená. Osmnáctiletá plavkyně atakovala nominační čas na stovce motýlkem už osmého dubna na mítinku v Grazu, kde jí ale chyběly dvě setiny. Svěcená si vše vynahradila ve finále pardubické Velké ceny. Časem 58:54 nejenže znovu posunula český rekord, ale o dvacet setin zdolala olympijský A limit. Doplní tak už nominované Závadovou, Baumrtovou a Micku. Další české rekordy v Pardubicích přidali Martina Moravčíková na 200 m prsa a Tomáš Franta na 50 m znak.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavkyně Svěcená v Pardubicích splnila nominační limit do Ria

Moravčíková vylepšila vlastní český rekord na 200 m prsa na 2:27,32, o tři setiny pokořila svůj výkon z loňské univerziády v Koreji. K jistotě olympijské účasti v Riu schází plavkyni Bohemians Praha ještě 38 setin sekundy.

Franta si dal rekordní dárek k pondělním 18. narozeninám. Chomutovský plavec, který stále ještě patří mezi dorostence, je už od loňska znakařským rekordmanem na stovce a v Pardubicích přidal rekord i na poloviční trati. Posunul ho na 26,03, dosavadní nejlepší čas Martina Baďury z roku 2013 zlepšil o 20 setin sekundy. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články