Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plaveckou Velkou cenu Brna ozdobí špičkový americký motýlkář Godsoe

Brno - Americký plavec Eugene Godsoe, stříbrný medailista na 50 metrů motýlek z loňského mistrovství světa, bude hlavní hvězdou víkendové Velké ceny Brna v krátkém bazénu. Přijedou i stříbrný olympijský medailista z prsařské dvoustovky Brit Michael Jamieson a také maďarští a rakouští olympionici. Američané naposledy startovali v jihomoravské metropoli před 39 lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Brna přijede i stříbrný medailista z plaveckého MS

Pro české plavce bude brněnský závod poslední možností kvalifikovat se na prosincové mistrovství světa v Dauhá. "V tak kvalitní zahraniční konkurenci budou muset hned v rozplavbách podat maximální výkony, neboť bude pro ně obtížné se dostat do šestičlenného finále a mít druhý pokus o limit," uvedl předseda pořádající Komety Brno Zdeněk Tobiáš.

Původně chtěli brněnští pořadatelé obohatit mítink dvěma až třemi zahraničními hvězdami. Když však rozhodili sítě, ozvalo se jim mnohem více zájemců. "Nechtěli jsme je odmítnout. Předběžně jsme propočítali, že by mohlo padnout až pětadvacet rekordů mítinku," dodal Tobiáš.

O start Američana Godsoea usilovali organizátoři už loni. "Můj start v Brně bude poslední před mistrovstvím světa. Znám historii tohoto mítinku, který mě nadchl. Chtěl bych zde svým výkonem zanechat stopu v podobě rekordů," poznamenal šestadvacetiletý Godsoe, který se přihlásil na motýlkářské a znakařské tratě.

Z rakouských plavců se v Brně představí olympionici Dinko Jukic a Birgit Koschischeková, z Maďarska přijedou Gábor Balog, Krisztián Takács, Dávid Verrasztó, Zsuzsanna Jakabosová a Sára Joóová, z Chorvatska Dominik Straga a hvězdnou sestavu doplní Němka Jenny Mensingová. Na startu se sejde také kompletní česká špička. Sobotní finálový blok začne v 16:00, nedělní ve 14:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články