Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plavecké MS začne v Budapešti. Horskou čekají tři disciplíny, cílem je osobní rekord

Už za tři dny začne v maďarské Budapešti devatenácté MS v plaveckých sportech. Česko bude v metropoli reprezentovat osm sportovců, mezi nimiž nechybí Kristýna Horská.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavkyně Horská se chystá na maďarské MS

Horská je jednou z trojice zástupců pro bazénové plavání. "Zmenšili jsme kilometráž, tréninky byly kratší a šlo se víc do rychlosti, za což jsem byla ráda. Časy se zrychlovaly," hodnotí svou přípravu na šampionát plavkyně, která před necelými dvěma měsíci musela na operaci srdce kvůli arytmii.

Horská žádné potíže nepociťovala, problém odhalila běžná zdravotní prohlídka. "Tam mi zjistili na EKG, že je tam něco, co tam být nemá. Doktoři mi řekli, že pokud nepodstoupím operaci, tak si nevezmou na triko, že bych dál trénovala. Takže mi zařídili operaci a za čtyři dny jsem ji měla za sebou," řekla elitní česká plavkyně.

Když se nečekanou zprávu dozvěděla, zatrnulo jí. "První myšlenka byla hrozná, trošku se mi zhroutil svět. Než mi vysvětlili, že to je jenom v uvozovkách kosmetická operace a že budu moct dál sportovat a plavat, tak to trvalo asi čtvrt hodiny," vzpomínala. Nakonec ale byla už týden po operaci ve vodě a za další týden, když dopadlo dobře kontrolní vyšetření, už začala naplno trénovat.

Na MS to bude její premiéra, při níž se představí hned ve třech disciplínách. Horskou čekají tratě na 100 a 200 m prsa a také polohový závod na 200 m. "Ambice jsou hlavně se přiblížit osobnímu rekordu. Kdybych ho zaplavala, byla bych strašně ráda," přeje si před startem mistrovství.

Nezjišťovala, jak silná a početná bude konkurence. Chce se soustředit hlavně na sebe. "Nečekala jsem to, ale jsem tam, kde bych měla být. Jsem na těch časech, když jsem ve formě. Takže myslím, že by to mělo být dobré. Nedokážu teď říct, jak zaplavu. Těším se, protože ty tréninky jsou čím dál tím lepší, ve vodě se cítím dobře," pochvalovala si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články