Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plavec Šefl má přece jen zastavenou činnost za pozitivní test na kokain

Plavec Jan Šefl nakonec trestu za pozitivní test na kokain neunikl. Rozhodčí komise Českého olympijského výboru (ČOV) mu zastavila činnost do května 2019. Informoval o tom server iRozhlas.cz. Poslední instance, k níž se odvolal Antidopingový výbor, zvrátila verdikty disciplinární komise a výkonného výboru Českého svazu plaveckých sportů, které Šeflovi žádný trest neudělily.

Reprezentační motýlkář měl pozitivní test loni v listopadu při Plzeňských sprintech. Hájil se tím, že mu drogu přimíchal do pití jeden z jeho přátel na oslavě, které se účastnil před závody. Svazová disciplinární komise dospěla k závěru, že dopingová pravidla porušil, ale vzhledem k okolnostem mu činnost nezastavila. Šefl pak reprezentoval na mistrovství Evropy v Glasgow.

ČOV mu ale kvůli nedbalosti na rok zakázal závodit. Distanc se počítá od jeho vynesení 29. srpna 2018 a započítává se do něj i doba, kdy byl Šefl na podzim roku 2017 dočasně suspendován. Trest mu vyprší 22. května 2019. ČOV navíc anuloval všechny Šeflovy výsledky od 21. října 2017 včetně těch z ME.

Pro Šefla prý byla samotná dopingová kauza obrovským trestem. "Jsem si vědom, že jsem za sebe plně zodpovědný a rozhodnutí přijímám. Trest však vnímám jako příliš přísný a necitlivý, vždyť komise přijala vysvětlení, jak se kokain do mého těla bez mého vědomí dostal," doplnil.

Kvůli trestu nestihne kvalifikaci na MS 2019 v Koreji. "Přijdu o celou příští sezonu včetně mistrovství světa, na které již nebudu mít možnost se kvalifikovat. Jediný kvalifikační závod se totiž koná týden před uplynutím trestu," konstatoval.

Zdroj
ČTK, irozhlas.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články