Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plavci nemají jak trénovat. Šampionát se jim tak ruší

Mistrovství republiky v bazénovém plavání v létě nebude. Svaz šampionáty ve všech věkových kategoriích zrušil kvůli omezením proti šíření koronaviru. Bazény totiž zůstávají zavřené, jejich zpřístupnění je v nedohlednu a plavci tak nemohou plnohodnotně trénovat. 

Tomáš Franta
zdroj: PR autor: ČSPS/Vaňo Martin

Sekce plavání vyčkávala do Velikonoc, pak na jejím zasedání prostřednictvím videokonference padl konečný verdikt.

"V případě, že by se bazény otevřely nejpozději do 1. června, tak by se domácí šampionáty uskutečnily. Nechtěli jsme, aby se mistrovství pořádala na poslední chvíli a vznikla v klubech a mezi plavci i trenéry panika," uvedl předseda výboru sekce plavání a místopředseda Českého svazu plaveckých sportů Petr Adamec.

S otevřením bazénů zatím nepočítá ani vládní harmonogram postupného uvolňování opatření, který je nastaven do 8. června. Svaz tak prakticky neměl jiné východisko. Pořadatelství letošních šampionátů přechází do příští sezony, pokud budou mít organizátoři zájem.

"Zimní sezona prozatím zůstává v platnosti podle původního plánu. Uvidíme, jaký bude další vývoj situace, a podle toho budeme reagovat," doplnil Adamec.

Plavci bezprostředně po omezení pořádání hromadných akcí přišli o finále mistrovství republiky družstev, které se mělo uskutečnit 14. a 15. března v Pardubicích. Pro tuto akci nyní plavecká sekce našla náhradní termín od 26. do 27. září. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články