Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Phelps je zpět v plné formě, v prvním závodě po pauze skončil druhý

Mesa - Plavecký rekordman Michael Phelps skončil v prvním závodu po téměř dvouleté pauze druhý. Majitel 18 zlatých olympijských medailí těsně prohrál na US Grand Prix v Arizoně na 100 metrů motýlek s dlouholetým rivalem a kamarádem Ryanem Lochtem. Ten dohmátl v čase 51,93 sekundy, Phelps byl pomalejší o dvě desetiny.

Michael Phelps
zdroj: ISIFA autor: Cal Sport Media

Trojnásobný olympijský vítěz a držitel světového rekordu na této trati se rozloučil s kariérou po olympiádě v Londýně v létě 2012. Po návratu k závodům po dvaceti měsících nejprve ve čtvrtek vyhrál před Lochtem rozplavby, ale ve finále pětinásobnému šampionovi OH nestačil.

Osmadvacetiletý Phelps měl po dlouhé pauze nejhorší start z osmi finalistů a ani obrátka se mu nepodařila. Ale po prvním vystoupení byl spokojený. "Vždycky jsem nerad prohrával, ale plaval jsem tak, jak jsem chtěl - kolem 1:52," uvedl. "Když vynechám obrátku, která byla určitě nejhorší v kariéře, tak to nebylo špatné. Užil jsem si to," dodal držitel světového rekordu 49,82 z roku 2009.

U bazénu se dobře bavil. Žertoval s ostatními závodníky, netypicky se smál na diváky, mezi nimiž nechyběla jeho matka. "Připadal jsem si, jako bych plaval letní ligu. Byl jsem z toho vzrušený. Měl jsem pocit, že bych si měl radši napsat číslo rozplavby nebo dráhy na ruku pro případ, že bych to zapomněl," líčil v chumlu novinářů a televizních kamer. Výkonem v Mese bezpečně pokořil limit pro účast na americkém mistrovství, které bude kvalifikací pro MS 2015 v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články