Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Padly další plavecké rekordy. Čejka a Zábojník překonali česká maxima

Série překonaných plaveckých rekordů pokračuje. O nové zlepšení se na Plzeňských sprintech postaral Jan Čejka, který zaplaval český rekord v krátkém bazénu na znakařské padesátce. Dvacetiletý pardubický olympionik časem 23,68 sekundy překonal o dvě setiny výkon Tomáše Franty. Matěj Zábojník dohmátl na prsařské dvoustovce v čase 2:06,19 a z dosavadního tři roky starého maxima Filipa Chrápavého ubral více než sekundu.

Jan Čejka
zdroj: facebook.com/České plavání

Čejka sprinterskou trať, na které se stal předloni v dlouhém bazénu juniorským mistrem světa, ovládl v sobotním programu mítinku Českého poháru právě před Frantou. O tři roky staršího chomutovského soupeře porazil o 21 setin.

V krátkém bazénu ještě Franta drží národní rekordy na zbylých dvou tratích, v dlouhém bazénu už je v čele dlouhodobých tabulek na 50, 100 i 200 metrů Čejka.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová startovala na sprintech v Brně

Zábojníka, který už měl na dvoustovce v držení české maximum v dlouhém bazénu (2:12,32), k rekordnímu času vytáhl vítězný Rakušan Christopher Rothbauer (2:05,41). Plavec Komety Brno se posunul do čela národních tabulek o 1,06 sekundy. Za sebou v závodě nechal bývalého rekordmana a oddílového kolegu Chrápavého, který časem 2:07,37 zaostal za svým dosavadním rekordem o 12 setin.

Barboru Seemanovou už v pátek dělily pouhé dvě setiny od dva roky starého vlastního českého rekordu na 200 metrů motýlek. Česká plavecká jednička dohmátla v čase 2:09,48.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články