Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Od závodů rovnou ke křtu. Kubová s Bartůškem představili Krásu mezi stěnami

Simona Kubová si mezi mistrovstvím Evropy v krátkém bazénu a semifinále Mezinárodní plavecké ligy IISL odskočila do Prahy pokřtít knihu o svém životě. Krásu mezi stěnami napsala společně s redaktorem České televize Stanislavem Bartůškem.

Knihu se Simonou Kubovou Krása mezi stěnami napsal Stanislav Bartůšek
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Prozradila jsem tam cesty, kterými jsem se vydala. Musela jsem udělat nějaká rozhodnutí v průběhu své kariéry. To jsem tam prozradila skoro všechno. Je to popsáno v pěti, šesti kapitolách s lidmi, kteří mě nejvíc podporovali a inspirovali. Je tam třeba kapitola o mamce, o taťkovi, o prvním trenérovi," popsala Kubová.

Dopoledne se vrátila z ME v krátkém bazénu v Kazani, kde se jí vydařila sprinterská padesátka a svou účast završila šestým místem na 100 metrů znak.

Na kontinentální šampionát přitom ladila formu až přímo v Rusku, protože vrcholy poolympijské části sezony pro ni přijdou v prosinci na ISL a mistrovství světa v krátkém bazénu v Abú Zabí. Naordinovala si mimořádně nabitý podzim.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubová s Bartůškem pokřtili knihu

"Od konce srpna až do 22. prosince budu pořád pryč. Dnes jsem se vrátila z Kazaně a zítra odlétám na Mezinárodní plaveckou ligu, kde budu až do 5. prosince. Pak přelétám na soustředění do Izraele a 13. prosince z Izraele přelétáme na mistrovství světa v Abú Zabí. Vracíme se 22. prosince, tak snad stihnu zabalit dárky," usmívala se.

Paříž už ne, ale Fukuoka?

Ve třiceti letech patří mezi plavkyněmi k nejstarším, ale ani po této sezoně neplánuje okamžitý konec kariéry. "Nemůžu skončit ze dne na den, ještě když tam jsou ty svátky, rovná se Vánoce, rovná se cukroví. Nechávám tomu volný průběh, nechávám si otevřená vrátka. Jestli to půjde, jestli ta sezona se bude vyvíjet dobře, tak proč by třeba nemohlo být ještě mistrovství světa. Uvidím, jak mě to bude bavit, jakou budu mít motivaci," řekla.

Určitou představu, jak dlouho ještě bude vrcholově plavat, ale má. "Paříž už rozhodně nedám," prohlásila směrem k olympijským hrám v roce 2024. Doma má podporu, i když je celý podzim a začátek zimy na cestách. "Příští rok se to zklidní. ISL v prvních čtyřech měsících nebude, tak budu víc doma," plánovala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články