Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nová motivace pro Seemanovou. Vyměnila trenéry, plavat bude pod Švýcarem Gabrilou

Nejlepší česká plavkyně Barbora Seemanová ukončila po deseti letech spolupráci s trenérkou Petrou Škábovou. Loňská mistryně Evropy v dlouhém bazénu a šestá žena z olympijských her v Tokiu se bude připravovat v mezinárodní skupině pod vedením Švýcara Luky Gabrila.

"Chtěla bych Petře strašně moc poděkovat, protože ze mě udělala plavkyni, jakou jsem dnes. Nicméně minulý rok na podzim jsem si vyzkoušela tréninky v mezinárodním týmu ISL a chtěla jsem udělat změnu," uvedla Seemanová.

Dvaadvacetiletá plavkyně loni působila v mezinárodní International Swimming League v týmu Iron, který vedl právě Gabrilo. Vedle přípravy v Česku tak absolvovala také několik soustředění právě pod švýcarským odborníkem. "Dodalo mi to hrozně moc energie, a nakonec jsem se rozhodla pro kompletní změnu, protože pro plavce není jednoduché kombinovat více tréninkových programů," uvedla Seemanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová vyhrála na letním šampionátu kraulařský závod na 50 metrů

Její spolupráce se Škábovou vyvrcholila úspěchy v loňském roce. Pražská rodačka se v květnu stala na své parádní trati 200 m volný způsob mistryní Evropy, na červencových olympijských hrách v Tokiu potvrdila šestým místem pozici nejlepší Evropanky a na listopadovém ME v krátkém bazénu v Kazani získala na dvoustovce stříbro.

Letos se však ani na jednom z velkých šampionátů Seemanová kvůli zdravotním problémům neobjevila. Kvůli velkému manku z přípravy vynechala červnové mistrovství světa v Budapešti a na srpnové mistrovství Evropy do Říma ji nepustila borelióza.

"Na novou kapitolu se těším. Podle mě přišla v moment, kdy přijít měla. Líbí se mi trenérova vize a už se těším na prosinec, kdy mě čeká mistrovství světa v Austrálii, na které se už připravuju," uvedla Seemanová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články