Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nizozemská plavecká legenda De Bruijnová inspirovala děti v Olomouci

Olomouc – Inge de Bruijnová, čtyřnásobná olympijská vítězka a držitelka celé řady medailí z evropských či světových šampionátů, zavítala do České republiky. V Olomouci vedla čtyřdenní kemp pro mladé plavce a měla dohled nad dětmi, se kterými do detailu zkoumala plavecké techniky.

Inge de Bruijnová
zdroj: AP autor: Neznámý

De Bruijnová navštívila jedno z nejmodernějších českých plaveckých středisek, jimž se mohou pochlubit v Olomouci. Dohlížela zde na účastniky čtyřdenního přípravného kempu. "Děti a trenéři mě vnímají jako člověka, který je může inspirovat, a pokud jim můžu pomoci být lepšími plavci a posunout je o stupínek výš, tak proč ne?" řekla De Bruijnová. 

Je nám líto, video expirovalo.
De Bruijnová: Děti mě vnímají jako člověka, který je může inspirovat

Nové centrum Baluo vzniklo při Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci. Plavcům mimo jiné nabízí systém vysokofrekvenčních kamer, jež sportovce snímají a trenéři pak mohou okamžitě odstraňovat chyby v technice. 

"Důkladné analyzování techniky krok za krokem je velmi důležité. Když jsem plavala já, tak nic takového nebylo a tenkrát mi to dost chybělo. Všechno je to o detailech a pokud se na ně zaměříte, může to z vás udělat opravdu dobrého plavce," dodala De Bruijnová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články