Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Navrátil útočí na medaili, v polovině soutěže na MS je třetí

Obhájce stříbra Michal Navrátil je na mistrovství světa v Koreji po dvou ze čtyř pokusů v extrémních skocích do vody na třetí pozici. Simona Kubová postoupila do semifinále závodu na 100 metrů znak a má šanci na zopakování finálové účasti z předloňského šampionátu v Budapešti. Její znakařský kolega z chomutovského oddílu Tomáš Franta dnes v korejském Kwangdžu zaplaval v téže disciplíně český rekord 54,16 a na 20. místě ho od postupu do semifinále dělilo třináct setin.

Michal Navrátil
zdroj: ČTK/AP autor: Amel Emric

Čtyřiatřicetiletý Navrátil předvedl nejdříve trojité salto s půlvrutem a pak ze stoje na rukou nazad dvě a půl salta se třemi vruty. Od rozhodčích dostal 194,05 bodu.

"Cítil jsem se dobře při dopadu, jak jsem rovný a tvrdý. Hned pod vodou jsem čekal, že to bude dobrý skok, a když jsem viděl známky 8,5, tak jsem byl rád. Dostat to tady je těžké, člověk si to musí zasloužit," řekl serveru isport.cz.

Na průběžné bronzové příčce má náskok 5,05 bodu před největším favoritem Garym Huntem z Británie. Za druhým Jonathanem Paredesem z Mexika zaostává český reprezentant už o 15,50 bodu, vede úřadující šampion Steve Lo Bue z USA (218,40).

Ve středu mají závodníci znovu jeden skok s předepsanou obtížností a jeden s volitelným koeficientem obtížnosti. "Teď jsem dal esa z rukávu, abych se cítil dobře. Teď musím mít čisté skoky," plánoval před vyvrcholením soutěže Navrátil. Chystá se skákat dvě a půl salta nazad skrčeně a trojité salto napřed s dvěma a půl vruty.

Je nám líto, video expirovalo.
Znakařka Kubová byla s časem v rozplavbě na stovce spokojená

Sedmadvacetiletá Kubová se v rozplavbě na tři desetiny přiblížila vlastnímu českému rekordu z MS 2017, kde skončila sedmá, a znovu potvrdila olympijský limit.

Nejrychlejší znakařskou stovku v životě předvedl jednadvacetiletý Franta, který při premiéře na MS v dlouhém bazénu o šestnáct setin vylepšil vlastní české maximum z dubnového mítinku v Eindhovenu. Skončil čtyři místa za postupovou šestnáctkou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články