Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Navrátil má nový skok, na MS v Kazani chce medaili

Praha - Po čtvrtém místě na minulém mistrovství světa chce Michal Navrátil v Kazani vybojovat ve skocích do vody z extrémní výšky medaili. Jeho disciplína měla před dvěma lety v Barceloně premiéru a třicetiletý Čech nyní cítí velkou šanci. Do Ruska odletí v sobotu, kvalifikace je v pondělí a finále ve středu 5. srpna.

"Mám nový skok a věřím si. Navíc vím, že polovina kluků je zraněná. Chci se porvat o stupně vítězů," uvedl Navrátil. "Skokansky jsem připravený výborně," dodal pravidelný účastník prestižní série Red Bull Cliff Diving, jenž se kvůli světovému šampionátu v Kazani nezúčastní tradiční akce - High Jump v Hřiměždicích tento pátek a sobotu.

Pro úspěch v Kazani několik měsíců trénuje nový skok složený ze tří salt se dvěma a půl vruty napřed. Skáče se z 27 metrů. "Je to vylepšení mého stávajícího skoku. Myslím, že s tímhle bych mohl uspět, zvedne mi to obtížnost. Ale rozhodnu se na poslední chvíli, zda ho do svého programu na finále zařadím," řekl Navrátil.

Bolest na denním pořádku

V přípravě na sezonu se zranil, v dubnu během suché přípravy si otočil rameno. "Doteď mě to bolí, budím se ze spaní. Ztuhlost a bolest je na denním pořádku, nejhorší je, že si na to pomalu začínám zvykat. Ale během skoků mě zranění zásadně neomezuje," dodal Navrátil. V Kazani může těžit z toho, že zdravotní potíže nyní potkaly některé jeho soupeře.

V této sezoně Red Bull Cliff Diving skončil Navrátil nejlépe pátý v Dánsku. Celkově je na osmé příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články