Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Na MČR plavců padly dva rekordy, Baumrtová si dala "dvojboj"

Plzeň - Dva české rekordy padly na mistrovství republiky v plavání v krátkém bazénu. Týden po evropském šampionátu se do tabulek zapsali na trati 100 metrů motýlek Lucie Svěcená a na kraulařské osmistovce Jan Micka. Pro něj to byl už třetí rekord na třetí trati během deseti dnů. Simona Baumrtová se do Plzně přesunula z mítinku v Amsterodamu a dnes vyhrála dvě disciplíny. 

Svěcená překonala vlastní dva roky staré české maximum už v rozplavbách časem 58,45 sekundy. Micka vylepšil rekord na výkon 7:37,59 minuty a ze svého loňského času ubral dvě a půl sekundy. Rekordy dvacetiletý talent zaplaval i na ME v izraelské Netanji na tratích 400 a 1500 metrů.

"Zhruba první čtvrtinu závodu se mě držel Tomáš Novoveský a byl jsem z toho lehce nervózní. Postupně jsem se snažil zrychlovat, ale nedařilo se mi plavat stejně rychle jako při patnáctistovce. Mezičasy jsem měl zhruba o půl vteřiny pomalejší, ale na posledních dvou stech metrech jsem dokázal zrychlit, a tím se mi podařilo rekord prolomit," řekl Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Baumrtová: Je to povedený závěr letošní sezony

Baumrtová v Amsterodamu překonala český rekord na kraulařské dvoustovce a splnila olympijský limit na polohové dvoustovce. V sobotu večer se přesunula do Plzně a dnes skončila čtvrtá na motýlkářské padesátce, hned potom vyhrála 100 metrů volný způsob a chvíli nato také 100 metrů znak. "Byla jsem ráda za rekord, to jsem vůbec nečekala," řekla Baumrtová k mítinku v dlouhém bazénu v Amsterodamu.

Na 100 m znak se tam neúspěšně pokoušela o limit pro Rio, scházelo jí 41 setin. "Podle tabulkových bodů je to nejtěžší limit pro olympiádu. Jsem ráda, že jsem se přiblížila, protože je to i můj nejlepší čas za posledních 16 měsíců," dodala k výkonu 1:00,66 minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články