Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Mistr světa nemá kde v klidu trénovat. Nevidomý plavec Smrčka má v přípravě problémy

Nevidomý plavec Miroslav Smrčka patří mezi nejlepší české paralympijské sportovce, podmínky pro přípravu ale ideální nemá. V bazénu v Ústí nad Labem zatím musí svoje tréninkové dávky absolvovat mezi rekreačními plavci a to přináší rizika.

Je nám líto, video expirovalo.
Nevidomý plavec Smrčka řeší v přípravě závažné problémy

Naposledy si Smrčka při jedné z kolizí poranil zápěstí a kvůli tomu přišel o závody v Berlíně. Podle jeho trenéra šlo nehodě předejít. Zaměstnanci bazénu ale mistru světa z Mexika odmítli natáhnout plaveckou dráhu. "Bohužel, když se od té lajny odkloním, tak se stane, že nabourám do nějakého člověka, který plave vedle," popsal Smrčka.

"Musí mít nějakou rovinu, podle které se bude držet, aby někomu neublížil a sám si neublížil," uvedl trenér Petr Budínský.

Podle vedení města však není možné blokovat plaveckou dráhu zadarmo. Bazén totiž rekonstruovali za evropské dotace. "Cena nájmu je daná, kdybychom ji porušovali, tak bychom mohli o ty dotace přijít," vysvětlil jádro problému náměstek primátorky Ústí nad Labem za oblast sportu Jiří Madar.

Trenér však na pronájem dráhy nemá peníze. Magistrát je připraven o situaci ještě jednat a s koučem se sejít. "Pokud požádá, tak mu samozřejmě město ty finance dá," ujistil Madar.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články