Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Micku čekají první otcovské Vánoce. Všechno musí být naplánované, říká

Elitního plavce Jana Micku čekají tak trochu jiné Vánoce, než na které byl z dřívějška zvyklý. Poprvé je totiž stráví jako otec dcery Beáty, která se narodila v červnu. Volno ale nebude mít dlouhé. Hned v pondělí 28. prosince by měl začít znovu trénovat, aby se připravil na odložené olympijské hry v Tokiu, kde má už jistou účast.

Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Pětadvacetiletý specialista na dlouhé kraulařské tratě v bazénu netráví vánoční čas v rodné Praze, kde žije. Nyní pobývá pár dní s rodiči na chalupě a čeká ho cesta ke druhé části rodiny.

"Na Štědrý den se přemístíme k rodičům mojí přítelkyně do Špindlerova Mlýna. Tady ale budu jen do 27. prosince, protože v pondělí 28. bych měl začít trénovat," uvedl Micka v tiskové zprávě svazu.

Sám je zvědavý, jak budou vánoční svátky nově probíhat. "Letos to bude dost zajímavé... Doteď jsem během Vánoc hlavně odpočíval a nemusel se téměř o nic starat. Letos mě čekají Vánoce v nové roli rodiče. Takže se snažím vše naplánovat tak, aby to klaplo a měli z toho ostatní členové rodiny radost, že se všechno vydařilo a na nic nezapomnělo. I když to bude trochu náročné, moc se na ten kolotoč́ těším," uvedl.

Dodržuje české tradice a dárky měl s předstihem připravené i pro svou dcerku. "Ježíšek to zatím moc nepřeháněl, přece jenom je Beátka ještě hodně malá, aby z toho měla rozum a radost, jakou bude určitě mít, až bude větší. Ale má přichystáno pár hraček a oblečení. A na štědrovečerní tabuli určitě nesmí chybět kapr, řízek a bramborový salát," dodal Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Micka předčil i dálkové specialisty a je mistrem republiky na pět kilometrů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články