Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Micka vládne i dálkovým plavcům, v Račicích vyhrál pětikilometrovou trať

Jan Micka se neumí blýsknout jen v bazénu. Dvojnásobný olympionik získal svůj první titul mistra republiky v dálkovém plavání na 5 kilometrů. V Labe aréně v Račicích nejlepší český plavec současnosti porazil drtivým finišem i nejlepší specialisty.

Domácího šampionátu v dálkovém plavání se Micka účastní pravidelně. Jeho dosavadním maximem na pětikilometrové trati bylo stříbro. Klíčovým faktorem úspěchu je pro něj zřetelné vyznačení dráhy – tak jako v bazénu.

"Jsou tu veslařské dráhy, člověk to tu má trochu jak v bazénu, jde podél lajny a nemusí koukat napravo nalevo, aby věděl, kam plave," uvedl Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Micka předčil i dálkové specialisty a je mistrem republiky na pět kilometrů

V dramatickém souboji s pětinásobným vítězem Českého poháru Matějem Kozubkem uplatnil Micka svou rychlost ve finiši a zvítězil o necelé dvě sekundy. "Kdyby to bylo na Lipně, kde se podmínky umějí krásně zvrtnout, byl by to jiný závod," podotkl Kozubek.

Micka prožívá v dálkovém plavání životní sezonu. Už před dvěma měsíci totiž vybojoval titul na desetikilometrové trati. Závody mimo bazén bere jako kvalitní přípravu i příjemné zpestření. "V bazéně od stěny ke stěně a koukat na kachličky je docela nuda. Tohle je zpestření," připustil vítěz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články